כרטיס סים בגרמניה
מתכננים חופשה בגרמניה? חולמים לטייל ביער השחור? לבלות בברלין? אחד הדברים שחשוב להתארגן עליו לפני הטיול הוא כרטיס סים לטלפון הנייד. כל מה אתם צריכים לדעת בנושא הזה – מופיע ממש כאן!
למה בכלל צריך סים בגרמניה?
בטיסות לחו"ל, כרטיסי סים הם הפתרון המושלם למי שרוצה לתקשר ברשת המקומית ולא לבזבז על זה את כל התקציב שהוקדש לטיול.
חברות שונות מציעות סים ייעודי שאפשר לקנות כבר בארץ, עם חבילה ספציפית שמתייקרת ככל שזמן הנסיעה ארוך יותר. עם סים כזה, תוכלו להוציא ולקבל שיחות גם ממספרים ישראליים.
לעומת זאת, יש את האפשרות לקנות סים מקומי. זהו הפתרון הזול ביותר, אך לרוב צריך להשתמש בוואטסאפ או באפליקציות אחרות כדי להוציא שיחות למספרים ישראליים (בדרך כלל ניתן לקבל שיחות ללא תוספת תשלום).
סים מקומי בגרמניה
סים מקומי בכל אירופה, ובגרמניה בפרט, הוא בעל יתרון משמעותי מאוד, שכן הוא תקף לשימוש בכל מדינות האיחוד האירופי. לכרטיס יש תוקף לשנה, שאחריה צריך לחדש אותו בהצגה מחדש של הנתונים איתם קנינו את הכרטיס. כלומר, לא צריך לקנות כרטיס חדש כל פעם שמגיעים למדינה, לעומת כרטיס ישראלי שמחזיק לתקופה קצרה יותר.
כשקונים כרטיס סים מקומי בגרמניה, למעשה מצטרפים למסלול שנקרא "פרה – פייד" (Pre Paid) בו אתם רוכשים את הכרטיס ומשלמים מראש על חבילת השיחות והגלישה.
חברות הסלולר הפופולאריות הן O2, Vodafon ו – Lebra.
מה עושים?
את הסים אפשר לקנות במקומות רבים, בין היתר מכונות אוטומטיות, חנויות אלקטרוניקה, תחנות רכבת וקיוסקים. לצורך הפעלת כרטיס הסים, יש להיכנס לאתר של חברת הסלולר לפי ההוראות שמצורפות לכרטיס ולמלא טופס עם פרטי זיהוי ומספר הטלפון החדש.
בהמשך, יש צורך לבצע תהליך הזדהות מול פקיד מורשה. אחת הדרכים הקלות והמקובלות יותר לעשות זאת היא ללכת לסניף הדואר עם דרכון ולהזדהות בפני פקיד. הפעולה הזאת חינמית ואחריה אפשר להשתמש בכרטיס.
לרוב הסים טעון בסכום שמאפשר שימוש מידי, אך כדי להגדיל את החבילה מומלץ להוסיף עוד 5 יורו בקופה בסופר או באפליקציה של חברת הסלולר.