כרטיס סים בחו"ל
התפתחות הטכנולוגיה ואפשרויות התקשורת הבינלאומית הפכו את העולם לנגיש וקרוב מתמיד. הדבר נכון גם למי שרוצה לטייל או לנסוע לכל צורך אחר לחו"ל ועדין להישאר מחובר. בדיוק לצורך הזה קיים כרטיס סים לחו"ל.
מהו כרטיס סים לחו"ל
בשביל שהטלפון שלנו יהיה מקושר לאינטרנט ולרשת הסלולרית יש בתוכו את הסים, אשר מגדיר מאיזו חברת סלולר אנחנו מקבלים את התשתית שלנו. מצב דומה קורה כשאנחנו טסים לחו"ל, שם התשתיות מתוחזקות ושייכות לחברות מקומיות.
סים לחו"ל הינו סים המקושר לרשת מקומית ספציפית של אותה מדינה ומאפשר לנו בצורה זו להתחבר לאינטרנט ולטלפן באמצעות הנייד שלנו.
מה ההבדל בין כרטיס מקומי לכרטיס בינלאומי?
ישנם סוגים שונים של כרטיסי סים לחו"ל. הסוג הראשון הינו כרטיס מקומי המותאם לכל מדינה בנפרד (כמו סים לניו זילנד, דובאי או ארגנטינה). הסוג השני הינו סים בינלאומי המותאם למספר רב יותר של מדינות.
סים מקומי
זהו כרטיס הרלוונטי למדינה או איגוד מדינות מסוים בלבד. בדרך כלל רוכשים את הסים הזה במדינת הייעד עצמה והוא יכול לשמש אותנו אך ורק בגבולות המדינה. בדרך כלל הסים עצמו מגיע עם תוכנית מותאמת הכוללת דקות שיחה וחבילת אינטרנט.
סים בינלאומי
זהו סים אשר יעבוד לכם במגוון רחב מאוד של מדינות, זאת בהתאם לנגישות והתנאים של החברה ממנה רכשתם את הסים. סים מהסוג יהיה בדרך כלל מעט יקר יותר אך הוא משתלם לאורך זמן ולמי שטס לתקופה ארוכה למספר מדינות או מרבה בטיסות לחו"ל לאורך השנה.
סים מהסוג ניתן לרכוש במספר מוקדים רחב בישראל וישנן חברות רבות המפעילות סימים מהסוג ומעניקות שירותים ותוכניות שונות ומגוונות.
לא עדיף תוכנית מהספק בארץ?
חשוב לזכור שבדרך כלל הספק הישראלי יהיה הבחירה היקרה ביותר. גם הספק הישראלי יצטרך להשתמש ברשת הסלולר המקומית כדי לאפשר את שיחות הטלפון ואת הגישה לאינטרנט.
היתרון של תוכנית מהספק בארץ הינה העובדה שבדרך כלל לא תדרשו לשנות את מספר הטלפון שלכם על מנת לעשות שיחות לחו"ל (זאת בניגוד למקרים של כרטיס סים לחו"ל). נוסף לכך, את כל הטיפול ברכישת התוכנית תוכלו לעשות מהבית ולא תדרשו להפעיל את הסים לחו"ל או להתעסק בשינויים הנדרשים במעבר בין מדינות. אך, החיסרון הוא כמובן העלות היקרה יחסית.