סים בינלאומי לביקורים בחו"ל
כל מי שטס היום לחו"ל יודע שהדבר הראשון והכי חשוב שצריך לדאוג לו הוא סים, שיחות ואינטרנט. אנחנו חיים בעולם בו התקשורת שלנו עם העולם שסובב אותנו, הוא קריטי ומתבסס ברובו על הטלפון הנייד. אז מהו סים בינלאומי, מתי ממש משתלם לרכוש אחד והאם באמת יש הבדל בין החברות השונות שמציעות אותו?
מהו סים בינלאומי?
רוב חברות התקשורת הן חברות מקומיות המשתמשות בתשתיות הסלולאריות של אותה מדינה. למשל בארץ ישנן חברות כמו פרטנר, גולן טלקום, סלקום ופרטנר. כשרוכשים תוכנית חו"ל, באמצעות חברת הסלולר מישראל, המכשיר שלכם ישתמש בתשתית של המדינה אליה אתם טסים, אך המספר שלכם יישאר בעיינו. כדי שהסים שלכם יוכל להתחבר לרשת המקומית עליכם לרכוש את החבילה מראש, ההתחברות אינה אוטומטית.
אפשרות נוספת היא רכישה של סים בין לאומי, זהו סים אשר יכול להתחבר למגוון רחב מאוד של תשתיות סלולאריות ברחבי העולם. בצורה זו, באמצעות סים יחיד אתם יכולים להתחבר לרשת הסלולרית של מדינות היעד השונות שלכם, ללא צורך להחליט על כך מראש ולהתחבר מראש.
הסים למי שמטייל הרבה
סים בינלאומי מתאים לשלוש קבוצות של אנשים, כשהמשותף להן הוא נסיעות רבות בתקופה של מספר חודשים או שנים.
הקבוצה הראשונה הינם אלו הנוסעים לנסיעות עבודה תכופות למספר מדינות שונות. אלו צריכים להיות בקשר תמידי, הן עם הקולגות שלהם במדינת היעד והן עם הקולגות בישראל ולכן נדרש ממנו להיות זמין מבחינת שיחות ואינטרנט.
הקבוצה השנייה הינה מטיילים אשר בחרו לעשות טיול ארוך במספר רב של מדינות, כמו צעירים ישראלים רבים אשר בוחרים לטוס לדרום אמריקה או למזרח למספר חודשים ולמספר רב של מדינות שונות.
הקבוצה השלישית הינה אלו שמטיילים לאורך השנים במספר מדינות שונות, בדרך כלל סים בינלאומי תקף למספר שנים ולכן יכול להשתלם מאוד למי שנוטה לטוס פעם בשנה לכל הפחות.
מתי אפשר בלי?
העולם המודרני מרושת ברובו באזורים של Wi-Fi ציבורי, בין אם מדובר על מלונות, מסעדות או אזורי תיירות אחרים. באמצעות שימוש ברשתות הציבוריות ניתן להסתדר באופן טוב מאוד, בעיקר במדינות בהן האזרחים דוברים אנגלית.
כמובן שהאפשרות להסתפק ללא סים בינלאומי תלויה גם בצרכים ובאופי של המטייל. ישנם אלו שקך להם להתמצא מרחב ויש אלו שללא מפה זמינה ילכו לאיבוד תוך דקה.
כל האפשרויות שיש
ישנן חברות רבות מאוד המספקות סים בינלאומי. סוגי החברות הללו כוללות בתוכן גם חברות סלולר מוכרות כמו פלאפון וגם חברות שמתמחות ספציפית בסימים לחו"ל כמו למשל חברת Flying, Simcall, גלובוס נט ואפילו דואר ישראל.
לכל החברות הללו ישנן אפשרויות להטעין את הסים טלפונית והסים עצמו תקף למספר שנים קדימה. כמו כן, ברור המקרים רשימת המדינות הן דיי דומות וכך גם התנאים.
מה חשוב לבדוק?
ישנם 2 נושאים שחשוב לוודא לפני שבוחרים סים בינלאומי לחו"ל. הנושא הראשון הינו איכות הקליטה של כל חברה במדינות השונות אליהן תרצו להגיע. היות ובכל מדינה ישנם מספר מפעילי סלולר, כל חברה מתחברת למפעיל אחר.
הנושא השני שחשוב לבודק הינו אופן ההפעלה של הסים. בדרך כלל ההפעלה היא פשוטה מאוד ומהירה, אך חשוב מאוד להבין בדיוק כיצד עושים זאת עוד לפני ההגעה ליעד.