כרטיס סים ללונדון
החלטת לטוס לחו"ל? בחיפוש אחר המדינות הפתוחות לכניסת ישראלים בתקופת הקורונה, תמצאו ברשימה גם את לונדון שהצטרפה לאחרונה. במקרה והחלטתם לטוס ללונדון כנראה שתרצו להיעזר ברכישה של סים מקומי, הנה כל הפרטים שחשוב לדעת לפני רכישת סים בלונדון.
המטוס נוחת
לונדון, מוגדרת כאחת מהערים המתוירות ביותר בעולם וגם מהסיבה הזו, קיימים בה חמישה שדות תעופה בינלאומיים גדולים וגם עוד כמה קטנים ומקומיים יותר.
ארבעה משדות התעופה הגדולים נפוצים בהזמנת טיסות מישראל בפרט והם: הית'רו, גטוויק, לוטון וסטנסטד. לרוב ברגע שתצאו מהמטוס אל שדה התעופה בו נחתם, כנראה שתרצו קודם כל לרכוש סים לטלפון על מנת להשאר זמינים ולעדכן את החברים והמשפחה שנשארו בארץ שהגעתם בשלום ואפילו יותר מזה, ברוב המקרים ובעיקר בלונדון, קשה להתנייד בלי גוגל מפות או אפליקציית ניווט אחרת שפועלים כמובן רק בנוכחות של סים, אך לא כדאי למהר, לעיתים קניית סים במרחב שדה התעופה יכול להיות עסקה יקרה יותר.
אבל יש ווייפיי
אמנם זה נכון ובעיר מתקדמת ומתוירת כמו לונדון, תמצאו ברוב המקומות רשת אלחוטית שניתן יהיה להתחבר אליה, לא כדאי להסתמך רק על זה, גם מפני שלא בכל המקומות יש רשת שניתן להתחבר אליה בצורה חופשית, גם מפני שאף אחד לא מבטיח שהאינטרנט יהיה טוב וחזק מספיק בשביל הפעולות שתרצו לעשות וגם מפני שתרצו להשתמש באינטרנט גם בשביל לנווט בין מקום אחד עם ווייפיי לשני וזה לא אפשרי ללא סים.
כמה זה אמור לעלות?
עבור חמישה פאונד (שקל=0.22 לירה שטרלינג) תקבלו 500 מגה של גלישה באינטרנט ו150 דקות שיחה (תקף בתוך בריטניה) ובעבור עשרה פאונד, תקבלו 3 ג'יגה גלישה באינטרנט ושיחה ללא הגבלה בתוך בריטניה.
אם תרצו להתקשר מחוץ לבריטניה תוכלו לעשות זאת דרך הוואטסאפ או אפליקציה אינטרנטית אחרת.
איך אדע איפה לרכוש את הסים ללונדון?
חשוב לעשות סקר שוק ולהכיר את טווח המחירים הלגיטימי עבור סים ללונדון לפני החופשה, על מנת לא ליפול לעסקה לא משתלמת. מומלץ לבדוק באינטרנט ולקבל המלצות ממטיילים ולא לקנות בדוכן הראשון שנקרה בדרככם.